Frågor och svar

  • Hem
  • Frågor och svar
Du som kund bestämmer vad du vill att städningen ska omfatta.Städarna har en grundlista vad vi utgår ifrån när vi utför en ordinarie veckostädning.Under kundbesök brukar vi gå igenom tillsammans med kunden och skräddarsy ett schema efter kundens önskningar och behov. Kunden kan även inkludera strykning och och klädvård som tjänster i hemstädningen.
På denna sida har vi samlat svar på frågor som vi brukar få rörande kontorsstädning, flyttstädning, storstädning, hemstädning och RUT-avdrag. Skulle du inte hitta svaret på din fråga är du alltid välkommen att kontakta oss.

Hemstädning

Du som kund bestämmer vad du vill att städningen ska omfatta.Städarna har en grundlista vad vi utgår ifrån när vi utför en ordinarie veckostädning.

Under kundbesök brukar vi gå igenom tillsammans med kunden och skräddarsy ett schema efter kundens önskningar och behov. Kunden kan även inkludera strykning och och klädvård som tjänster i hemstädningen.
Väljer en kund att ha en städning på en helgdag kommer det ske en prisskillnad.

Infaller ett städtillfälle på en helgdag har du som kund rätt att boka om tillfället under förutsättning att vi kan välja ett datum på önskad dag och tid som passar kunden. I annat fall så avbokas städningen.
När du är regisserad kund hos Duo Städ så har du en fast månadsavgift för din hemstädning. Är du intresserad/låter det intressant, klicka här Kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök.
Naturligtvis har du chansen att avboka ditt städtillfälle. Väljer du att avboka din städning upp till 24 timmar i förväg har du chansen att omboka till ett annat tillfälle.
Väljer du att avboka en städning har du chansen att göra det upp till 24 timmar innan städningen. Därefter debiteras du 500 SEK.
Alla medarbetare på Duo Städ är under sekretess så ni kan känna er trygga i både hemmet och på kontoret.
Är ni inte är nöjda med städningen kommer vi självklart tillbaka och åtgärdar det som du är missnöjd med. Det är väldigt viktigt att du meddelar oss om reklamation de senaste 24 timmar efter utfört arbete.
Vi rekommenderar att kunden har sin egna städredskap och medel. Vi har alltid extra med oss ifall något skulle saknas.
Det är viktigt att avboka er städning vid smittsam sjukdom i familjen.

Självklart kan ni vara hemma av annan sjukdom som inte smittar, men ring eller sms:a oss för att undvika missförstånd och säkerställa att ni får er städning utförd.

Vid misstanke om att det finns en risk att våra medarbetare kan utsättas för smitta förbehåller vi oss rätten att avbryta städningen.

Syftet med denna rutin är att skydda våra medarbetares arbetsmiljö och även säkerställa att vi inte sprider smittsamma sjukdomar mellan våra kunder.

RUT-avdrag

Man behöver inte äga fastigheten för att få rätten att använda RUT-avdrag, däremot måste du vara skriven på bostaden. Dessutom kan du även använda rut avdrag där du hyr bostäder under kortare perioder, som exempelvis om du hyr en semesterstuga.
Genom att kolla på Skatteverkets hemsida kan du se hur mycket RUT-avdrag du har förbrukat dessutom hur mycket du har kvar att använda.
Tyvärr så kan man inte göra RUT-avdrag på städningar för dödsbo.
RUT-avdrag är skapat för att användas för hemstädning, storstädning och flyttstädning. Det finns undantag för vissa specifika jobb som man kan inte göra RUT-avdrag på, exempelvis golvboning och städningar av pooler.
RUT-avdrag hamnar på det året som du har betalt din faktura. Exempelvis om du har städning i november månad 2021, får du fakturan i december men betalar du den 1 januari 2022 så går ditt rut avdrag på år 2022.
När det kommer till RUT-avdrag så betalar du 50 procent av kostnaden medan du får 50 procent i RUT-avdrag. Det är branschstandard att priser anges efter RUT-avdrag.
Visar det sig att du har betalat för en tjänst och du har förbrukat alla RUT-avdrag så blir du betalningsskyldig för den delen av avdraget du inte har rätt att få.
Absolut. Så länge det räknas som din bostad så får du begära rutavdrag för städning av din hyresrätt!

Som hyresgäst har du rätten att använda RUT-avdrag som du är skriven på bostaden.
Du har rätten av att använda RUT-avdrag för 50 % av arbetskostnaden och maximalt upp till 75.000 kronor per person på ett år.
Som pensionär kan man använda rutavdrag för våra tjänster. På ett år har du får göra RUT-avdrag på 50 % av arbetskostnaden och maximalt 50.000 kronor per person .
För att få rätten till RUT-avdrag behöver du vara 18 år eller äldre och betala skatt i Sverige. Rutavdraget är ett avdrag på din skatt och du kan aldrig få mer i rut avdrag än vad du betalar i skatt. För att få rutavdrag behöver även tjänsten vara utförd och betald.


Företag

Tyvärr, endast privatpersoner kan förbruka RUT-avdrag.


Fönsterputs

Priset för fönsterputsning beror mycket på hur många fönster du har samt hur de är placerade. Är du intresserad av tjänsten klicka här för att få ett kostnadsförslag Kontakta oss

Man kan använda sig utav RUT-avdrag för våra fönsterputs tjänster.

Flyttstäd

Vi hjälper er gärna med flyttstädning! Kontakta oss antingen via telefon eller mejl för att tidigt boka in städtid som passar er beroende på inför er flyttplanering. Vid bokning går vi igenom viktiga detaljer.Vi lämnar naturligtvis garanti på vårt arbete.
Vi erbjuder flyttstädning i Vellinge kommun med omnejd. Kontakta oss för att få mer information om detta.

Tilläggstjänster

Uppstår det kostnader i samband med tömning och städning av dödsbo så ska detta tas upp av dödsboet. Dödsbodelägarna är därför inte personligen betalningsskyldiga för dessa kostnader.
För flyttstädningar som sker EFTER dödsfallet så kan man inte använda RUT-avdraget. Detta då RUT-avdraget registreras på personnummer hos Skatteverket för den person som använder RUT-avdraget. Avlidna personer har inget personnummer.